2012.06.07.
13:52

Írta: Vidi Rita

A merevlemez buzgó imádata - lassú XP elleni 7. trükk

Igazából erről egy másik termék fog részletesen szólni (hogyan és miért kell imádni a merevlemezt és főleg a tartalmát), de van egy minimális követelmény, amire nap mint nap oda kellene figyelnie minden felhasználónak: az adatok töredezettségmentesítése a merevlemezen.

Erről a memóriák kivesézésénél már szóltam pár szót, de érdemes külön is megvizsgálnunk a témát, hiszen nem csak a virtuális memória számára fontos, hogy az összefüggő adataink egy kupacban legyenek, hanem minden adatunk számára fontos, sőt, a mi számunkra is.

Minél jobban szét vannak szórva az adatok, annál hosszabb ideig tart beolvasni őket. Ennyire egyszerű. Ha a gyorsaság a célunk, akkor az az egyik eszköze, hogy az adatok szépen rendben legyenek. Az adatok rendbetételét hívjuk töredezettségmentesítésnek.

Megint csak mosolyt arcomra csaló momentum azt, mikor külön töredezettségmentesítő programot telepít valaki a gépére. Még egy szoftver, ami foglalja az erőforrásokat, ráadásul ezeknél nem ritka, hogy a háttérben folyamatosan dolgoznak, ezzel mindennél jobban terhelve a rendszert!


Folytatás, a többi 12 trükk, és videósegédlet a Gyorsítósávban>>

komment

Címkék: windows xp trükkök lassú ellen gyorsítás elleni gyorsító gyorsítása gyorsítósáv

A bejegyzés trackback címe:

https://lassu-xp-ellen.blog.hu/api/trackback/id/tr494571583
süti beállítások módosítása