2012.06.07.
13:57

Írta: Vidi Rita

A rendszer-visszaállítás kordában tartása - lassú XP elleni 9. trükk

Végezetül pedig következzen az első 9, lassú XP elleni trükk legbrutálisabb, legkegyetlenebb része, amit csak és kizárólag tapasztalt, és rendszeres adatmentést végző felhasználóknak ajánlok! Bizony, még egy brutál-beállításnak is csak annyi a záloga, hogy rendszeresen mentsd az adataidat, ami azt hiszem, így a 21. században nem egy nagy elvárás, egyetlen felhasználótól sem.

Figyelem, ajándék következik: egy tanulmány az adatmentésről, hogy akkor se maradj le erről a beállításról, ha esetleg csak most kapcsolsz, hogy az adatmentés fontos dolog: Adatmentés tanulmány link>>. Ha bizonytalan vagy az adatmentési szokásaidat illetően, akkor előbb az ajándék tanulmányt olvasd el, aztán térj vissza ide, a trükkhöz! (Az ajándék tanulmány a régi, 80 napos, profivá változtató tanfolyamom egyik leckéjének átirata.)

Vágjunk is bele a közepébe: létezik egy Windows "szolgáltatás", ami folyamatosan fut a háttérben, és alapértelmezetten az erőforrások 12%-át lefoglalja. Ez a szolgáltatás a rendszer-visszaállítása. A rendszer-visszaállítása szolgáltatás azt tudja, hogy folyamatosan "felvételeket" készít a rendszerről, és ezeket tárolja a megadott adatmennyiségi korlátnak megfelelően. Aztán, ha olyan probléma következik be a gépen, amit rendszer-visszaállítással lehet orvosolni, akkor az utolsó helyes mentett állást vissza lehet tölteni. Ez a szolgáltatás automatikus, és kívülről nem irányítható, hogy mikor készüljön felvétel (nem véletlenül találták ki a külön ghost-olást, mert azt a felhasználó irányítja, mikor készüljön pillanatfelvétel a rendszerről.)

Folytatás, a többi 12 trükk és videósegédlet a Gyorsítósávban>>

komment

Címkék: windows xp trükkök lassú ellen gyorsítás elleni gyorsító gyorsítása gyorsítósáv

A bejegyzés trackback címe:

https://lassu-xp-ellen.blog.hu/api/trackback/id/tr864571603
süti beállítások módosítása